ALV en Lustrum 2022

Geplaatst op 01-06-2022  -  Categorie: Actueel  -  Auteur: Andre in het Veld

ALV en Jubileum zaterdag 21 mei 2022 in Tilburg

Onder bijna idyllische omstandigheden (de Oldtimerrit van de Kiwani’s startte voor de deur van het zonovergoten stadion) heeft de NVOD vergaderd, de ALV was dit keer in Tilburg, waar we te gast waren in het Willem II stadion.

Tijdens deze vergadering onder voorzitterschap van Edwin Benne zijn liefst 3 nieuwe bestuursleden toegetreden en hadden we te maken met een penningmeester die alleen online de vergadering kon bijwonen.

Als nieuwe bestuursleden mogen we verwelkomen Merel Mooren (beachvolleybal) , Jacco Arends (badminton) en Anthonie Wurth (judo). Merel gaat naast het secretariaat van de NVOD  samen met Jacco de Eventscommissie nieuw leven inblazen nu Corona bijna achter ons ligt (de eerste vergadering in klein comité is al geweest)  en Anthonie heeft al een start gemaakt met een Businessclub, om daarmee met de enorme kennis en ervaring van onze leden te gebruiken voor ontwikkeling van sporters en bedrijven en uiteindelijk daarmee extra inkomsten te genereren.  

het-nieuwe-bestuur-2022

 

Penningmeester Wouter Jolie was opgeroepen om zijn oude hockeyclub Bloemendaal te komen versterken die dag en kon alleen zo op afstand deelnemen aan de vergadering. Met wat technische foefjes was dat prima geregeld. Het was echter wel de laatste keer voor Wouter, hij heeft het penningmeesterschap tijdens deze vergadering overgedragen aan Robbert Bakker.

De financiële toestand van onze vereniging is goed en we gaan weer volop aan de slag met Events, de Erfgoedcommissie draait op volle kracht en heeft plannen voor een nieuwe serie Interviews, PR en communicatie heeft daarentegen met het verlaten van Robbert Bakker en ook Marti ten Cate uit de commissie wel moeten inboeten, dat wordt hopelijk snel aangevuld. We zullen komend jaar de website gaan aanpakken en zorgen voor wederom boeiende verhalen in het Doorlopend Vuur.

Na afloop van de vergadering en de daarop volgende lunch was er een interview met scheidend NOC*NSF technisch directeur Maurits Hendriks en oud NVOD voorzitter  Gijze Stroboer, dit keer in het kader van de op handen zijnde reünie van Munchen 1972, welke begin september op Papendal zal zijn. Het gesprek werd geleid door sportjournalist Jeroen Stekelenburg en hij bleek in staat om zowel de geïnterviewden als de rest van de aanwezigen op zeer professionele en humoristische wijze te betrekken, gebruik makend van sportfragmenten waar de emoties soms hoog opliepen.

Maurits gaf aan dat hij het stokje met een goed gevoel heeft overgedragen aan Andre Cats en zich nu echt geheel heeft teruggetrokken. Wat hij nu gaat doen is nog niet bekend, zou best wel weer een rol in de sportwereld kunnen worden in binnen- of buitenland 

De ALV werd gecombineerd met het uitgestelde Lustrumfeest, dat we eigenlijk in het najaar van 2021 hadden gepland en waarvoor een grote commissie al veel had bedacht, echter zoals u wel weet, na een enquete onder de leden bleek toch dat het draagvlak voor een feestje in Coronatijd er niet was.

Met een beperkter budget en een wat kleinere groep leden dan voorheen hebben we er toch een geweldige happening van weten te maken, niet in het minst door de ludieke actie om met de Team NL fiets met zijn allen naar de onthulling te gaan van het beeld ter ere van Ireen Wüst in Goirle. Na de onthulling, waarbij de NVOD als erehaag opgesteld stonden bij de entree van Ireen, was er een huldiging om het plein in Goirle, waarbij Ireen de felicitaties en bedankjes kreeg van onder andere Edwin Benne en Arnold Vanderlyde. Tegelijk heeft Ireen een lidmaatschap voor het leven van de NVOD ontvangen en was zichtbaar ontroerd, natuurlijk ook omdat dit echt haar laatste huldiging is geweest.

Mocht u deze huldiging nog terug willen zien, dat kan op Internet: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4089355/ireen-wust-groots-gehuldigd-in-goirle-heeft-nu-eigen-standbeeld

 

certificaat-ireen

Na de huldiging van Ireen zijn de fietsen weer netjes teruggereden naar het stadion en werd er nog geruime tijd geborreld en nagepraat. Nog voordat de dag was afgelopen klonk er vanuit het bestuur al tevredenheid en kijken we uit naar een volgend Event, waar we elkaar weer hopen te ontmoeten.

De foto’s die zijn gemaakt gedurende de gehele dag zijn terug te kijken (en eventueel te downloaden) op https://www.fotosite.online/nvod-erfgoed/

 

Andre in het Veld

 

MENU

AGENDA

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID

Wil je ook lid worden?

AGENDA

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID