Nederlandse Vereniging van Olympische Deelnemers


Welkom bij de Nederlandse Vereniging van Olympische Deelnemers (NVOD)

EENS EEN OLYMPIËR, ALTIJD EEN OLYMPIËR!

Elke Nederlandse Olympiër treedt toe tot de Nederlandse Vereniging van Olympische Deelnemers: “Eens een Olympiër, altijd een Olympiër”.

Ik kom ze niet tegen, Olympiërs die niet trots zijn op hun Olympisch verleden. Velen zijn bescheiden, maar desgevraagd vertellen ze met een lach op hun gezicht hoe het was om mee te doen aan de Olympische Spelen.

Ieder van ons heeft zijn of haar eigen verhaal, over zijn of haar eigen sport, over de hoogte- en dieptepunten, winst of verlies. Maar we hebben ook veel overeenkomsten. We hebben de Olympische eed afgelegd en op het hoogste sportplatform sportief en eervol het beste uit onszelf gehaald. We hebben een geweldig sportevenement meegemaakt waarop we ons leven lang met trots en plezier op terug kunnen kijken. We hebben geleerd dat sport verbroedert, muren afbreekt en bruggen bouwt. De drie Olympische waarden “vriendschap, respect en excelleren” nemen we voor altijd mee in ons hart en geven richting aan ons gedrag. Een Olympiër ben je niet voor even, dat ben je voor het leven. Die Olympische belevenis is uniek. Het is sportief en cultureel erfgoed dat door ons gemaakt is, de Olympiërs van Nederland. Het is van ons, we zijn het deels zelf. Dit erfgoed is mooi en waardevol en dat moeten we koesteren. Dit is een belangrijk doel van de Nederlandse Vereniging van Olympische Deelnemers (NVOD).

Olympiërs verdienen het om geëerd en gewaardeerd te worden, ongeacht de geleverde prestatie(s). Ze hebben op Olympisch niveau onder de vaderlandse driekleur gestreden en daarmee een plekje in de vaderlandse en Olympische geschiedenis verdiend. Ze zijn daardoor ook van grote waarde geworden voor de Nederlandse sport en de samenleving.

Ruim 800 Nederlandse Olympiërs zijn trots op hun Olympische verleden en hebben zich verenigd in de NVOD. Zij komen jaarlijks een aantal keren bij elkaar om te genieten van topsport, elkaar weer te ontmoeten en oude en nieuwe verhalen te delen. Het zijn heerlijke momenten waarbij oude en jonge Olympiërs van alle verschillende Spelen deel uitmaken van de Nederlandse Olympische beweging. Die momenten worden ook georganiseerd om onze Olympische ervaringen te delen met nieuwe topsporters of voor educatieve/maatschappelijke doeleinden. Wij zijn een voorbeeld voor velen en een bron van kennis en inspiratie voor anderen. Daar kunnen we zoveel goeds mee doen. En dat willen we ook: we willen onze Olympiërs eren & waarderen. Daarnaast willen we een rol blijven spelen in de vaderlandse sport en een bijdrage terug leveren aan de maatschappij die ons in onze jonge jaren zo heeft gesteund.

De NVOD is een fantastisch platform voor elke Nederlandse Olympiër om de Olympische beleving vast te houden en de connectie met de Olympische beweging te behouden. Met elkaar vormen we het Olympisch erfgoed van Nederland dat regelmatig viert, eert & waardeert en zodoende behouden blijft voor de toekomst. Het plezier dat Olympiërs beleven aan dit platform is groot. De waarde van dit Olympisch platform voor sport en samenleving is immens.

Ben je nog niet toegetreden tot de NVOD? Meld je aan! 

Graag ontmoeten we je bij een volgend event en horen we ook jouw verhalen.

torch-1-500x0

“Meedoen is belangrijker dan winnen”

Pierre de Coubertin

Vereniging

het verenigen, eren en waarderen van Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen met als leidraad het koesteren van het gemeenschappelijk Olympisch verleden

Historie

het levend houden van het verleden binnen en buiten de vereniging, waaronder het Olympisch erfgoed

Netwerk

het bevorderen van contacten tussen Olympische deelnemers voor zakelijke of maatschappelijke doeleinden en de ondersteuning van hen

Lid worden van de NVOD

Ben je Olympiër en wil je lid worden van de NVOD? Meld je dan aan middels het contactformulier op de contactpagina of de link hieronder.

 

Bestuur

Het NVOD bestuur bestaat uit het dagelijks bestuur aangevuld met leden met één of meer specifieke aandachtsgebieden. De onderstaande Olympiërs maken deel uit van het bestuur

edwin-benne

Edwin Benne OLY

Voorzitter

rettizroov.[antispam].@nvod.nl

robbert-bakker

Robbert Bakker

Penningmeester

retseemgninnep.[antispam].@nvod.nl

 

merel-mooren

Merel Mooren

Secretaris

siraterces.[antispam].@nvod.nl

jacco-arends-2 2

Jacco Arends

Bestuurslid Events

stneve.[antispam].@nvod.nl

andre-in-het-veld

Andre in het Veld OLY

Bestuurslid NVOD

bernard-hilgers

Bernard Hilgers

Bestuurslid Erfgoed

 deogfre.[antispam].@nvod.nl

anthonie-wurth-2

Anthonie Wurth

Bestuurslid Business Club

 ssenisub.[antispam].@nvod.nl

 

arnold-vanderlyde

Arnold Vanderlyde

Bestuurslid NVOD

darja-vastenhoud

Darja Vastenhoud

Assistent bestuur/ledenbeheer

ofni.[antispam].@nvod.nl

Ereleden

Met raad en daad worden bestuur en leden gesteund door de volgende ereleden:

truus-hennipman

Truus Hennipman-Cruiming

Erelid

 

tjeerd-van-wimersma

Tjeerd van Wimersma Greidanus

Erelid

 

jaap-reesink

Jaap Reesink

Erelid

 

ada-kok

Ada van de Linden-Kok

Erelid

 

Leden van verdienste

En dankbaar zijn we voor de grote inspanningen van de onderstaande leden van verdienste

joepbartels

Joep Bartels

Lid van verdienste

 

elsemieke-havenga

Elsemieke Havenga

Lid van verdienste

 

kikthole

Kik Thole

Lid van verdienste

 

gijze-stroboer

Gijze Stroboer OLY

Lid van verdienste

 

martiten-kate

Marti ten Kate

Lid van verdienste

 

MENU

AGENDA

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID

Wil je ook lid worden?

AGENDA

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID