Eerste Event in 2023: Wereldbeker Shorttrack in Dordrecht

Geplaatst op 14-02-2023  -  Categorie: Actueel

Het weekend van zaterdag 11 februari stond voor de NVOD leden in het teken van de Wereldbekerfinale wedstrijd Shorttrack in Dordrecht.

restaurant-boekmans-de-uitvalbasis-voor-het-shorttrack-event-2023 2

Een kleine 90 opgegeven leden en introducees verzamelden zich in restaurant Boekmans, op ca 5 minuten rijden van het ijsstadion, waar we gastvrij werden onthaald door de eigenaar zelf, en dankzij het voltallige aanwezige personeel heeft het ons aan niets ontbroken. Op een podium in het midden van de zaak heeft Anthonie Wurth een gesprek gevoerd met oud-shorttracker en ook vroeger Eventscommissielid Freek van de Wart, zodat iedereen met een gepaste kennis van de sport shorttrack naar het stadion vertrok na de uitgebreide lunch.

anthonie-en-freek-in-gesprek 2anthonie-en-freek-spreken-over-shorttrack 2

 

Ook werd even in gegaan op de trainerswissel bij het Team en de gevolgen die dat heeft gehad voor de sfeer binnen het team. De jarenlange ervaring van oud coach Jeroen Otter, tegenover de relatief nieuwe Niels Kerstholt waren nogal eens punt van discussie geweest, maar de opkomst van nieuwe teamleden Jens van ’t Wout, Kay Huisman en Teun Boer beloven toch dat we de aansluiting bij de wereldtop vast gaan houden op termijn.

Over 4 weken is het WK Shorttrack en daar wordt op gefocused.

Voor degenen die nog nooit shorttrack van dichtbij hebben gezien was het een unieke ervaring, de enorme snelheid waarmee de schaatsers over een baantje van slechts 111 meter hun ronden rijden (in rondetijden van onder de 9 seconden), het enthousiasme van het aanwezige publiek, het spektakel eromheen met muziek en de uitgebreide introductie van de schaatsers die het ijs op komen, zeer indrukwekkend.

mooi-ijsvloertje 2

De NVOD leden zaten op mooie plekken dicht tegen de baan en hebben genoten van het zaterdagmiddag programma, klapstuk was de overwinning van de mixed relay, een estafette met 2 dames en twee heren, waar het kleine duiveltje Sandra Velzebioer weer eens een hoofdrol vertolkte. Ook de overwinning van Hanne Desmet op de 1500 meter, waarbij zij Susanne Schulting in de laatste bocht nog aftroefde, viel goed in de smaak bij het publiek. Als Belgische wordt zij toch ook omarmd door de vele aanwezige Nederlanders. Geen echte verrassing, want een week eerder was Desmet in de halve finales al de snelste geweest op deze afstand.

nvod-bij-shorttrack-11-2-22 2

Wat dan weer een beetje tegenviel was dat zowel de dames- als heren-aflossingsteams de finale van zondag niet wisten te behalen. In Dresden, een week eerder, wisten de dames nog met miniem verschil de Canadese ploeg van het goud af te houden.

Een mooi Event wat volgend jaar mogelijk een vervolg kan krijgen, als de WK Shorttrack zal worden gehouden in Rotterdam, dan is Ahoy het domein van de korte baan schaatsers tussen 15 en 17 maart. Als Eventcommissie van de NVOD hebben we die alvast op de agenda gezet als mogelijke voor 2024.

Het volgende NVOD Event voor 2023 zal zijn de Wereldbeker BMX, een wedstrijd op Papendal die we gaan combineren met de Algemene Leden Vergadering van 2023 en dat zal zijn op zaterdag 24 juni.

 

Andre in het Veld

MENU

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID

Wil je ook lid worden?

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID