Oprichting VNPD is een feit

Geplaatst op 21-08-2023  -  Categorie: Actueel  -  Auteur: Andre in het Veld  -  Bron: noc*nsf.nl/nieuws

Het is een feit: de oprichting van de VNPD, de verenigng van Paralympische deelnemers.

Voor alle sporters die Nederland hebben vertegenwoordigd op de Paralympische Spelen is de VNPD opgericht, met ondersteuning van NOC*NSF en deze vereniging vormt de paralympische tegenhanger van de NVOD, die al een stuk langer bestaat. Tegenhanger klinkt wat hard, want de besturen van VNPD en NVOD hebben elkaar natuurlijk al eerder gesproken en besloten dat we nauw willen samenwerken, daarbij denkend aan gezamenlijk optreden naar buiten en het organiseren van gezamenlijke Events.

Immers, onze leus is dezelfde, het eren en waarderen  van Olympiers met als motto Eens een Olympiër, altijd een Olympiër..

Sinds de eerste Paralympische Spelen in Rome in 1960 hebben ongeveer 750 sporters Nederland vertegenwoordigd. Tot nu toe was er nog geen vereniging die hen tot na hun actieve sportcarrière bindt. Uit een enquête onder ruim 100 paralympische sporters, bleek deze behoefte er echter wel te zijn. Daarom heeft NOC*NSF de ondersteuning geboden om de vereniging op te richten.

De VNPD is officieel opgericht op 11 mei 2023. Het bestuur bestaat uit Theo van der Meijden (voorzitter), Rutger Sturkenboom (secretaris), Henk Legebeke (penningmeester), Gerda Stokkel-Lampers (algemeen bestuurslid) en Laura de Vaan (PR & communicatie), alle bestuursleden zijn paralympische sporters die tijdens hun sportcarrière één of meerdere keren aan de Paralympische Spelen deelgenomen hebben.

Het officiële startschot voor de VNPD werd gegeven op donderdag 17 augustus tijdens het SportNXT congres in Rotterdam, alwaar een afvaardiging van de NVOD was uitgenodigd om dit heugelijke feit te vieren..

 

MENU

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID

Wil je ook lid worden?

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID