'A Touch of Gold'

Geplaatst op 31-12-2018  -  Categorie: Evenementen  -  Auteur: Robbert Bakker

Op zaterdag 29 december 2018 heeft de Nederlandse Vereniging van Olympische Deelnemers het jaar 2018 Olympisch afgesloten met een bezoek aan ‘A Touch of Gold’ in de Ziggo Dome. ‘A Touch of Gold’ is een groots show- en sportspektakel met een voorstelling vol verrassing en verwondering. Maar liefst 130 leden en gasten van onze Olympische Vereniging kwamen samen om dit spektakel mee te maken.

20181229-190312Na een hartelijk welkomstwoord door onze boomlange voorzitter Edwin Benne was het de beurt aan Tischa Volleman, Nederlands turnster op weg naar Tokyo 2020. Zij vertelde ons aan de hand van vragen van Deborah Gravenstijn over haar Tokyo ambities en het evenement 'A Touch of Gold'. Na dit interview begaven we ons naar de tribunes van de Ziggo Dome om ons te vergapen aan Olympische turnhelden, waaronder Sanne Wevers en Epke Zonderland, en 100 andere wereldsterren op het gebied van acrobatiek, gymnastiek en dans. We werden meegenomen in de wereld van dans, acrobatiek en gymnastiek tijdens deze adembenemende show.Heel grappig was de op diverse media aangekondigde wedstrijd tussen Epke Zonderland en Erik van Loenen.Erik heeft Epke uitgedaagd met de woorden: 

epke-erikHé Epke, jij vliegt toch zo graag? Vlieg jij mij voorbij? Of durf je soms niet?“ 

Deze uitdaging werd mogelijk gemaakt door het project Play Unified van het Special Olympics Nederland. Play Unified brengt sporters met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact. Dat Van Loenen een verstandelijke beperking heeft beperkt hem niet in het winnen van medailles. Hij won er al meer dan vijftig. en ook tijdens 'A Touch of Gold' liet hij het beste van zichzelf zien op de brug. Epke overigens ook ?, eerst op de brug, daarna volgde de rekstok, waar hij een fantastische oefening liet zien. 

De 2,5 uur durende show werd feestelijk afgesloten, waarna een aantal Olympiërs het glas hebben geheven op het nieuwe jaar en tevreden huiswaarts gingen.  

20181229-195005

MENU

AGENDA

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID

Wil je ook lid worden?

AGENDA

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID