Curling op weg naar ....

Geplaatst op 29-11-2018  -  Categorie: Actueel  -  Auteur: Marti ten Kate

Het Nederlands Curling team was in 2018 in de race voor plaatsing voor de Olympische Winterspelen. Eind november 2016 bereikte het team tijdens het EK de finale in de B-poule. Dat betekende promotie naar de A-poule, maar ook directe plaatsing voor het WK in 2017 en voor het Olympisch Kwalificatie toernooi.

Uiteindelijk haalde Nederland de Winterspelen niet, maar besloot NOC*NSF wel te investeren in Curling en kregen de mannen van het Nederlands team een A-status. Daardoor kon coach Shari Leibbrandt-Demmon een veel meer professioneel trainings- en wedstrijdprogramma neerzetten.

Afgelopen week stond voor het team het EK weer op het programma. Shari: “Wij troffen in de eerste wedstrijden veelal de wat sterkere landen. Daar hadden we er wel een paar van moeten/kunnen winnen, maar door kleine details lukte dat net niet. Uiteindelijk wisten we de laatste twee wedstrijden wel te winnen”.

Nederland werd uiteindelijk achtste en handhaafde zich daarmee in de A-divisie. De top 7 plaatste zich rechtstreeks voor het WK. Nederland kan zich nu via een kwalificatie toernooi in Nieuw Zeeland alsnog plaatsen voor het WK in 2019.

Shari: “Nieuw Zeeland betekent voor ons weer een belangrijk leermoment met een lange reis naar het oosten. Het toernooi daar begint op 17 januari, maar we hopen in de periode tussen 8 en 13 januari daar op goed ijs veel trainingsuren te kunnen maken om ons optimaal voor te bereiden. Met als doel om ons via een finaleplaats daar te verzekeren van deelname aan het WK dat eind maart/begin april in Canada wordt gehouden”.

MENU

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID

Wil je ook lid worden?

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID