Nederlandse olympische ploeg gehuldigd in Olympisch Stadion

Geplaatst op 09-03-2018  -  Categorie: Actueel  -  Auteur: ANP  -  Bron: ANP/NU.nl
De Nederlandse afvaardiging van de Olympische Spelen in Pyeongchang is maandagavond in het Olympisch Stadion in Amsterdam gehuldigd.

Sporters en coaches van 'TeamNL' werden op de 'Coolste Baan van Nederland' één voor één het podium opgeroepen. Dat gebeurde in het bijzijn van enkele honderden aanwezigen, onder wie veel familie en vrienden.

De atleten en coaches kwamen rechtstreeks van Schiphol. Het vliegtuig waarin zij zaten landde eerder op maandag rond 16.15 uur op de luchthaven na een lange reis vanuit Seoul.

Het KLM-toestel werd het laatste deel van de vlucht traditioneel begeleid door twee F-16's van de Koninklijke Luchtmacht.

Bolhuis

André Bolhuis, voorzitter van sportkoepel NOC*NSF sprak op het podium van "een geweldig team". "Jullie hebben Nederland de afgelopen weken op een ongelooflijke manier vertegenwoordigd. Jullie hebben op een fantastische manier gepresteerd. Bedankt namens heel Nederland."

Scheidend chef de mission Jeroen Bijl wilde niet één prestatie als hoogtepunt noemen. "Voor mij waren alle medailles een hoogtepunt, allemaal met een eigen verhaal waarvoor is gestreden. Samen hebben ze het erg goed gedaan", aldus Bijl, die de Nederlandse ploeg twintig medailles zag pakken in Pyeongchang.

Met die twintig plakken (acht keer goud, zes keer zilver en zes keer brons) eindigde Nederland als vijfde op de medaillespiegel. Vier jaar geleden in Sochi veroverde ons land 24 medailles.

Afwezig

Overigens waren niet alle olympiërs present in Amsterdam. Zo ontbraken olympisch kampioenen Kjeld Nuis en Jorien ter Mors. Zij reizen vanuit Zuid-Korea door naar China, waar volgende week het WK sprint wordt verreden. Tweevoudig kampioen Nuis sprak de aanwezigen via een videoboodschap toe.

De huldiging door de koning staat pas voor 23 maart op het programma. Dan worden ook de deelnemers aan de Paralympics in het zonnetje gezet. Dat evenement wordt van 8 tot en met 18 maart gehouden.

 

MENU

AGENDA

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID

Wil je ook lid worden?

AGENDA

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID