NVOD leeft mee

Geplaatst op 06-04-2020  -  Categorie: Actueel

Beste Olympiër en NVOD-lid,

In de huidige wereldwijde gezondheidscrisis ontkomt ook de sport niet aan ingrijpende maatregelen. Het besluit om de Olympische Spelen van Tokyo uit te stellen naar 2021 is heftig, maar onvermijdelijk gebleken.

Gezien de grote uitdaging waar de wereld nu voor staat is het een verstandig besluit om de Spelen een jaar uit te stellen. Deze gezondheidscrisis is het allerbelangrijkste om te overwinnen en daar moet alle aandacht en energie op gericht worden. Daarnaast beperken de crisismaatregelen de topsporters wereldwijd op verschillende wijze in hun voorbereiding en kunnen zij zich daarom onmogelijk maximaal voorbereiden. Het zou geen eerlijke competitie op het hoogste niveau worden.  De NVOD staat daarom pal achter de verklaring van NOC*NSF:  “gezondheid gaat voor alles en de prioriteit ligt nu bij de bestrijding van het coronavirus. Het schept daarnaast ook de duidelijkheid waar de sporters om hebben gevraagd”. https://nocnsf.nl/nieuws/2020/03/olympische-en-paralympische-spelen-van-tokio-niet-in-2020

Als Olympiërs voelen we mee met de sporters die zich al hadden gekwalificeerd of nog bezig waren een Olympisch ticket te bemachtigen. De jarenlange voorbereiding, met voor sommigen een kans op misschien wel éénmalige deelname; voor anderen misschien wel de afsluiting van een mooie carrière.

Helaas hebben ook wij onze NVOD activiteiten – in ieder geval tot 1 juni 2020 - nu geannuleerd. Dit betreft:

  • het Sport Film Festival Rotterdam (15 april)
  • de Nationale Sportherdenking Amsterdam (4 mei)
  • Andere Tijden Sport in het Olympisch Stadion (mei)
  • Olympic Experience in Den Haag (juli-aug.)

Wat er met de geplande activiteiten als Start Vuelta in Utrecht (14 aug), Airborne wandeltocht in Oosterbeek (5 sept) en reünie (okt-nov) gebeurt is nu nog niet bekend. We zullen hier later over communiceren. Ook in de Nieuwsbrief Doorlopend Vuur houden we u op de hoogte.

De deelnemers aan de NVOD-reis naar Tokyo 2020 zullen afzonderlijk door Studium Sport worden geïnformeerd. We hopen dat 2021 opnieuw mogelijkheden gaat bieden.

Wij wensen u allen sterkte in deze crisistijd en een goede gezondheid toe. We zien u graag na afloop van deze crisis, hopelijk spoedig.

 

Hartelijke groet,

 

Edwin Benne, Voorzitter

MENU

AGENDA

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID

Wil je ook lid worden?

AGENDA

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID