Olympisch schaatster Pauline van Deutekom overleden

Geplaatst op 04-01-2019  -  Categorie: Actueel  -  Auteur: NVOD PRComm

Olympisch schaatsster Paulien van Deutekom is tot ons verdriet op 37-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De voormalig Olympiër en wereldkampioen allround schaatsen was al geruime tijd ziek.

Van Deutekom was tussen 1998 en 2012 actief als schaatsster. In 2008 werd ze wereldkampioen allround in Berlijn, Ireen Wüst won dat jaar zilver. Hiermee werd Van Deutekom de vijfde Nederlandse schaatsster die de wereldtitel mocht dragen. In hetzelfde jaar won de Haagse zilver op het EK allround. Ze deed eenmaal mee aan de Olympische Spelen, in Turijn in 2006. Toen werd ze dertiende op de 1.500 meter. In 2009 won ze nog twee keer goud op de NK afstanden, in 2012 stopte ze definitief met de topsport.

Ireen Wüst, die jarenlang met Van Deutekom bij TVM reed en in die periode een hechte vriendschapsband met de geboren Haagse opbouwde, is vanzelfsprekend zwaar aangeslagen door het nieuws. "Lieve buuf, maatje, allerliefste vriendinnetje. Wat ben ik trots op jou", schrijft Wüst op Instagram. "Zo dapper gevochten en gestreden in een oneerlijke strijd die niet te winnen viel. Maar zo vol levenslust en altijd positief! Wat ben ik intens verdrietig dat ik jou moet missen maar ook zo dankbaar dat je mijn buuffie was. Ik heb zoveel van je geleerd. Leren kijken zonder oordeel en overal het positieve van inzien. Onze vriendschap is meer dan bijzonder, dat is liefde! Buuf, ik hou van jou! Tot ooit."

Wij zullen Paulien altijd blijven eren en waarderen, eerbiedig, dankbaar en trots, om wie zij was en wat zij voor ons heeft betekend. Wij wensen haar familie en vrienden, waaronder vele sporters, veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

MENU

AGENDA

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID

Wil je ook lid worden?

AGENDA

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID