Olympisch Stadion 90 jaar

Geplaatst op 24-06-2018  -  Categorie: Actueel  -  Auteur: Darja Vastenhoud

Gisteren vierde onze partner het Olympisch Stadion haar 90 jarig bestaan, samen met Coca Cola. Namens de NVOD waren Coen Kranenberg, Deborah Gravenstijn, Ellen Meliesie, Robbert Bakker en Darja Vastenhoud aanwezig. 

Hierbij een klein verslagje van een vrolijke happening, waarbij we ons regelmatig even terug in de tijd waanden... img-5301

Er waren allerlei activiteiten, van het beklimmen van de marathontoren tot een 'aflevering' van tussen Kunst en Kitsch, waar Coen Kranenberg te horen kreeg dat het door hem meegebrachte aardewerken bordje Olympische Spelen 1928 best een bijzonder exemplaar is, er zijn maar 3 van zulke bordjes in omloop. En samen vormen ze een collectorsitem. De zoektocht naar de overige twee bordjes is dan ook gisteren gestart.    

En dan 1928: de film
We werden aangenaam verrast door unieke beelden van de Olympische Spelen1928, die op vakkundig en plezierige wijze van commentaar werden voorzien door sporthistoricus Jurryt van de Vooren, met af en toe geluidsfragmenten van de sporters van toen. We hoorden dat in deze film voor de allereerste keer slo motion werd gebruikt, waardoor de bewegingen van sporters veel beter in beeld werden gebracht en later ook geanaliseerd konden worden. 
En pas nu werd duidelijk waarom er zo'n directe link met Coco Cola en het Olympisch Stadion ligt. De amerikanen hadden tijdens hun bootreis naar Amsterdam flesjes Coca Cola meegekregen. Zo werd tijdens de Olympische Spelen 1928 Coca Cola voor het eerst in Nederland geintroduceerd. 
2018-06-24-354

 

Het was een leuke verjaardag met leuke accenten, Olympisch Stadion - gefeliciteerd!

MENU

AGENDA

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID

Wil je ook lid worden?

AGENDA

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

CONTACT

NVOD

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

ofni.[antispam].@nvod.nl

06-54308362

PRIVACY BELEID